10 cele mai frecvente greșeli de fotografie de nuntă pe care le fac cuplurile | Great Advice

fotografie de nunta

A spune “Da” persoanei preferate este unul dintre cele mai importante momente din viața ta, dar tinde să treacă cât ai clipi din ochi. Pentru a revedea acea zi specială și pentru a retrăi toate emoțiile pe care le-ați simțit schimbând jurămintele și sărbătorind alături de cei dragi, a avea un expert in fotografie de nunta este o sarcină esențială. La finalul zilei, fotografiile tale sunt unul dintre puținele elemente care rămân din acea zi. Sunt literalmente amintirile tale în formă tangibilă.

Din moment ce vă veți uita la fotografiile de la nuntă în anii următori, probabil că doriți ca acestea să fie cât mai perfecte. Deși fotograful tău este cel care îți imortalizeaza nunta, există anumite gesturi pe care cuplurile le fac și care pot întrerupe procesul și pot interfera cu materialele finale. Pentru a vă asigura că veți obține cele mai bune imagini, am facut un sondaj de opinie cu profesioniștii Casa Anke pentru a-i întreba despre gafele pe care văd că le fac cuplurile înainte, în timpul și după nuntă. Iată 10 dintre cele mai frecvente greșeli de fotografie de nunta pe care nu vrei să le faci, potrivit fotografilor înșiși.

 

Nu se documenteaza destul

Deși rețelele de socializare sunt un instrument excelent pentru a găsi un fotograf specializat in fotografie de nunta, nu ar trebui să fie singura resursă pe care o folosiți în timpul căutării. “Aceste imagini sunt extrem de selectate” și sunt “cele mai bune dintre cele mai bune”. “Este ușor să arăți una sau două imagini uimitoare ale unei nunți”. Pentru a vă face o idee mai bună despre stilul și creativitatea unui fotograf, examinați-i site-ul web, parcurgeți galerii mai mari din acelasi eveniment și citiți recenzii.

 

Ignora portofoliul fotografului

După ce ați găsit un fotograf specializat in fotografie de nunta a cărui muncă se potrivește cu viziunea dvs., un pas important pe care cuplurile îl sar adesea este acela de a solicita o galerie completă a unei nunți asemănătoare cu a lor. “Un fotograf care afișează doar un portofoliu cu nunți frumoase în aer liber poate să nu fie neapărat cel mai bun pentru a surprinde o nuntă în interior cu iluminare slabă”. Cereți-i potențialului candidat să trimită imagini care au fost fotografiate în același loc, în același anotimp cu ziua voastră cea mare și care seamănă cu estetica, demografia și tradițiile voastre culturale. În acest fel, veți putea să preziceți mai bine cum vor ieși fotografiile.

 

Uita sa-si exprime viziunea

Da, expertul in fotografie de nunta este maestrul creației, dar și dumneavoastră aveți un cuvânt de spus în ceea ce privește realizarea fotografiilor. În loc să lăsați totul în seama persoanei din spatele aparatului foto, asigurați-vă că îi comunicați dorintele si viziunea dvs. Sugeram să împărtășiți cu fotograful dvs. poze care va inspira. “Unele dintre aceste imagini de inspirație ar trebui să fie imagini ale respectivului fotograf”. “În ceea ce privește locația și fundalul, inspirația pentru acestea poate varia, deoarece este posibil ca fotograful dvs. să nu fi fotografiat în locul sau locația dvs. înainte.”

 

Rateaza sedinta de pre-wedding

Daca asteptati până în ziua cea mare pentru a vă întâlni fotograful acest lucru va va cauza probleme inevitabil. Pentru a vă asigura că ședința foto din ziua fotografiei se desfășoară fără probleme, programați o probă. Această sesiune de pre-wedding este o ocazie excelentă de a afla mai multe despre stilul, comunicarea și personalitatea expertului. “Această sesiune este esențială pentru a face ziua nunții mai confortabilă și mai puțin ciudată, deoarece atât fotograful, cât și cuplul vor avea deja o idee despre ceea ce funcționează”.

 

Nu se intalnesc cu fotograful inainte de nunta

Pe lângă ședința foto, veți dori să luați legătura cu fotograful de câteva ori înainte de nunta, fie că este vorba de o întâlnire în persoană sau de un apel telefonic. În timpul acestor sesiuni, recomandam să vă puneți fotograful la curent cu toate detaliile, cum ar fi fotografiile pe care trebuie să le aveți, ipostazele preferate și momentele speciale pe care doriți să le imortalizati. Pe lângă aceste discuții, întâlnirea cu fotograful tău este o altă modalitate de a vă conecta. “Fotograful dvs. ar trebui să vă cunoască mai mult pe dvs. și pe partenerul dvs. ca un cuplu pentru a surprinde ziua nunții în mod autentic”.

 

Trimiterea unei liste de poze dorite

Multe cupluri îi dau adesea fotografului lor o listă cu fotografiile exacte pe care doresc să le facă în timpul nunții – fără să realizeze că, de fapt, interferează cu procesul creativ. Fotograful tău este profesionistul, așa că ai încredere că va surprinde cele mai emoționante momente, de la primul sărut la primul dans.”Atunci când lista conține și o grămadă de cereri, aceasta va împiedica fotograful să fie în momentul prezent și să capteze ceea ce are în față, în loc să se uite pe o foaie de hârtie, stresându-se să bifeze lista”.

 

Incercand sa controleze sedinta foto

În ziua cea mare, singura sarcină care vi se cere este să vă bucurați de eveniment și să savurați fiecare moment. Nu este nevoie să vă faceți griji în legătură cu fotografiile sau să încercați să microgestionați ședința foto, ceea ce va crea doar stres și tensiune pentru ambele părți implicate. “Să ai încredere că fotograful tău are la inimă interesul tău este cea mai bună modalitate de a rămâne relaxat în timpul ședințelor de fotografie de nunta și pe tot parcursul zilei”.

 

Grabirea procesului

Fotografiile cu tine și cu partenerul tău vor fi unele dintre cele mai prețioase fotografii din ziua cea mare, însă prea multe cupluri nu-și rezervă suficient timp pentru a le face. Asigură-te că îți rezervi o secțiune din timp pentru portrete. “Cuplurile noastre ne angajează pentru a crea portrete frumoase ale lor, iar atunci când ai la dispoziție doar 20 de minute după formalitățile de familie și înainte de începerea recepției, rareori este suficient timp”.

 

Intreaba imediat de poze

Odată ce ziua cea mare se încheie, probabil că abia așteptați să vedeți albumul complet, dar multe cupluri nu realizează că produsul finit necesită timp. În funcție de numărul de fotografii, de procesul de editare, ar putea dura între trei și 12 săptămâni pentru a vedea rezultatul final. “Este esențial să ai răbdare și să înțelegi procesul și volumul de muncă al fotografului tău”. “Aveți încredere că vă va livra imagini frumoase și încercați să evitați să adăugați presiune suplimentară sau solicitări care ar putea să le perturbe fluxul de lucru.”

 

Vor doar poze digitale

Desigur, produsul de fotografie de nunta digitala reprezintă o prioritate uriașă, deoarece sunt ușor de descărcat, stocat și partajat, dar este posibil să le pierdeți în marea de documente și fișiere care vă aglomerează computerul. Păstrarea fotografiilor într-un album frumos vă va oferi posibilitatea de a retrăi ziua nunții în orice moment. “Imprimările și albumele sunt cea mai bună modalitate de a avea la îndemână toate imaginile preferate“.

 

Te-ar putea interesa si: Fotograf Nunta – Preturi

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania