5 tipuri de nunta pentru ca nunta ta sa fie una deosebita, nu un esec de zile mari | GREAT TIPS AND TRICKS

tipuri de nunta

Înainte de a intra în detaliile esențiale ale planificării unei nunți, una dintre primele decizii pe care le va lua un cuplu este alegerea unui concept care să se potrivească viziunii lor pentru ziua nunții. Totuși, deoarece nu orice cuplu se identifică cu prototipul tipic, tot mai multe perechi moderne optează pentru formate alternative care să le reflecte personalitatea, stilul de viață și relația. Acest lucru, la rândul său, a creat mai multe tipuri de nunta din care viitorii căsătoriți pot alege pentru ziua lor cea mare.

De exemplu, dacă tu și partenerul tău sunteți mai introvertiți și preferați întâlnirile mici, ați putea lua în considerare organizarea unei nunti modeste într-un spațiu intim. Pe de altă parte, dacă petrecerile mari și zgomotoase vă incită, o nunta de un weekend cu mai multe zile de evenimente este probabil alegerea cea mai bună. Deoarece ziua ta cea mare este o extensie a poveștii tale de dragoste, selectarea unui tip de petrecere care se simte autentic pentru tine va face ca experiența să fie mai semnificativă pentru toți cei prezenți.

Așadar, pentru cei care se află în etapele inițiale de planificare a nunții, am creat un ghid simplu pentru a evidenția cele mai populare tipuri de nunta care trebuie cunoscute. Dar, înainte de a intra in paine, rețineți că acestea sunt doar recomandări și ar trebui folosite ca punct de plecare pentru ceea ce puteți concepe în ziua cea mare. Vă încurajăm să modificați un anumit format sau să amestecați și să potriviți diferite elemente ale fiecăruia până când veți găsi un stil care rezonează cu voi.

  • Marius este un planificator de evenimente și designer cu 25 de ani de experiență, director al Restaurant Monarh Events.

Citiți mai departe pentru o defalcare completă a fiecărui tip de nuntă, plus sfaturi de planificare de la experți.

 

Nunta Traditionala

Tipuri de nunta

tipuri de nunta

Acesta dintre cele 5 tipuri de nunta este o sărbătoare de o singură zi care este plina de tradiție. Deși există de obicei un ușor grad de variație în funcție de credințele religioase și de cultura cuplului, formatul tinde să fie: pregatirile miresei de catre mama, nasa, surori si domnisioarele de onoare, in paralel, barbieritul mirelui, ceremonia religioasa si trecerea pe sub bolta de flori tinuta de cei dragi la iesirea din biserica. O data ajunsi la petrecere, desfasurata de obicei intr-un restaurant, urmeaza dansul mirilor, momentul ce desemneaza deschiderea petrecerii, mai tarziu urmand furatul miresii, un moment amuzant, menit pentru a calma emotiile tuturor si, in final, schimbarea voalului miresei.

În ceea ce privește vestimentația, codul vestimentar este de obicei black-tie, în care femeile poartă rochii până la podea, iar bărbații poartă smochinguri. De asemenea, mireasa poartă în mod tradițional o rochie albă, în timp ce mirele este îmbrăcat într-un smoching.

 

Nunta cu destinatie

Tipuri de nunta

tipuri de nunta

Contrar credinței populare, aceste tipuri de nunta cu destinație nu trebuie să aibă loc într-o locație îndepărtată. Pentru ca acest tip de nuntă să prindă contur, este suficient ca celebrarea să aibă loc în alt loc decât cel de reședință al cuplului, fie că este vorba de o stațiune pe plajă sau de o proprietate istorică.

În afară de locație, aceste tipuri de nunta urmează un flux foarte asemănător cu o celebrare standard, potrivit planificatorului Marius. Cu toate acestea, deoarece mulți invitați călătoresc până la locul de desfășurare, majoritatea cuplurilor organizează un weekend plin de festivități, inclusiv o cină în prima zi, o petrecere de bun venit în a doua zi, ceremonia și recepția în a treia zi și o masa post nuntă în a patra zi, notează Marius.

În plus, deoarece prietenii și familia vor trebui să plătească pentru călătorie și cazare, aceste evenimente tind să aibă un număr mai mic de persoane decât o nuntă tradițională. “Cred că cea mai bună parte a tipuri de nunta cu destinație este că într-adevăr poți fi un pic mai special în ceea ce privește persoanele pe care le incluzi”, menționează Marius. “Este în regulă să nu inviți toți prietenii vecinilor părinților tăi, dacă preferi un grup mai mic și intim.” Locul de desfășurare va modela în mare măsură ținuta, dar codul vestimentar tinde să fie mai mult casual decât black-tie, adaugă Marius.

 

 

Nunti de Weekend

Tipuri de nunta

tipuri de nunta

În timp ce nunțile cu destinație sunt adesea weekend-uri de nuntă, nu toate weekend-urile de nuntă sunt tipuri de nunta cu destinație; puteți organiza o sărbătoare de trei zile la un loc de desfășurare local sau îndepărtat, de la case de familie și cluburi de țară la hoteluri de tip boutique și cabane la munte.

Pur și simplu, acest tip de nuntă se definește prin durata și amploarea sa: Weekend-urile de nuntă includ întotdeauna o cină de bun venit și/sau o cină de repetiție, o ceremonie și o recepție și un mic dejun după nuntă. “Puteți include și alte activități, în funcție de cât timp vor sta oaspeții în oraș”, spune Marius. Deoarece sunt mai multe zile de festivități, listele de invitați sunt de obicei mai mici decât la nunțile tradiționale, dar nu există restricții de mărime. De asemenea, ținuta tinde să fie mai degrabă casual, dar locul și estetica vor determina nivelul de formalitate, iar fiecare eveniment va avea un cod vestimentar diferit.

 

 

Nunti Mici

Tipuri de nunta

tipuri de nunta

Nunțile mici sunt definite de mărimea lor: Aceste tipuri de nunta au de obicei între 30 și 60 de invitați. În general, însă, având în vedere că există un grup mai mic de participanți, partenerii își invită de obicei doar cei mai apropiați și cei mai dragi. În ceea ce privește specificul planificării, aceste sărbători sunt de obicei evenimente de o singură zi – care pot avea loc într-o zi din săptămână sau într-un weekend – și sunt de obicei mai scurte decât formatul tradițional de ceremonie și recepție, potrivit lui Marius.

De multe ori, cuplul își va schimba jurămintele în timpul unei ceremonii, urmată de o cină frumoasă și, uneori, de dans, notează planificatorul. Deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la depășirea capacității localului, Marius spune că aveți mai multă flexibilitate în ceea ce privește alegerea locului de desfășurare – atâta timp cât bugetul vă permite, desigur.

 

Nunti Tematice

Tipuri de nunta

tipuri de nunta

Deși oricare dintre cele de mai sus poate include o temă, fie că este vorba de o serată romantică sau de o petrecere modernă, nunțile tematice sunt deosebit de populare pentru cei care doresc să le ofere invitaților lor o experiență unică. Aceste tipuri de sărbători se concentrează pe o anumită estetică, care influențează fiecare decizie de planificare, de la machiajul miresei până la selecția muzicală a cuplului.

Cele mai multe dintre aceste evenimente vor urma același calendar ca și o nuntă standard, dar locația, ținuta și activitățile vor varia în funcție de tema aleasă. De exemplu, o celebrare rurala care canalizează aspectul și senzația de cabane pitorești din mediul rural va avea loc cel mai probabil pe o pajiște spațioasă, într-o grădină pitorească sau la o fermă rustică, permițând astfel viziunii tale să prindă contur pe deplin. La acest tip de nuntă, vei purta probabil o rochie în stil traditional, iar invitații tăi se vor aduna în jurul unei mese în stil familial, printre flori sălbatice și decorațiuni.

 

 

Te-ar putea interesa si: 6 melodii clasice pentru cel mai frumos dans al mirilor

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania