Inel de logodna de $47000 gasit intamplator | Top 100 Best Stories

inel de logodna

Un barbat a gasit un inel de logodna medieval si rar…

Când David a pornit să exploreze cu detectorul său de metale un câmp de lângă Dorset, Anglia, în 2019, nu se aștepta să găsească ceva atat de special. În anii 1970, Board cerceta des plajele locale, dar nu a făcut niciodată descoperiri interesante. Odată ce un prieten de familie l-a încurajat să își încerce din nou norocul, așteptările erau mici.

Aproape de sfârșitul zilei, chiar când era pe punctul de a renunța, dispozitivul lui Board a semnalat ceva. După ce a săpat 5 cm sub pământ, a văzut obiectul și a crezut că este un ambalaj de bomboane. La o inspecție mai atentă, și-a dat seama că era un inel de logodna. “După ce am ajuns acasă și l-am spălat, am realizat că era mult mai bun decât credeam“, a declarat Board.

 

Acest inel de logodna, cunoscut denumit inel de logodna cu diamante “The Lady Brook Medieval”, valorează $47000. Lucy Shipley, ofițerul care se ocupa de descoperiri, a dus stralucitorul obiect la British Museum și a confirmat că este de dată medievală și că este o descoperire unică.

“Acest inel de logodna este în stare aproape perfectă și are un diamant inversat montat în luneta ridicată, astfel încât să ajungă în vârf”, spune Nigel Mills, consultant pentru monede și antichități la Noonans. “Cercul este compus din două benzi bine împletite, simbolizând uniunea cuplului.
În interiorul benzii se află o inscripție în limba franceză “ieo vos tien foi tenes le moy” (tradusă ca “Iti tin credinta, tine-o si tu pe a mea”)”, spune el.

 

Se speculeaza ca bogatul proprietar Sir Thomas Brook ar fi putut să îi ofere acest inel de logodna de aur soției sale, Lady Joan Brook, pentru căsătoria lor din 1388, deoarece ei dețineau pășunea în acea perioadă. Compania cu sediul la Londra a scos inel de logodna la licitație pe 29 noiembrie 2022. Board spune că va folosi banii pentru a o ajuta pe fiica partenerei sale cu ratele la casa.

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania