Ce presupune sa fii un fotograf profesionist de botez?

Ce presupune sa fii un fotograf profesionist de botez?

Sa fii fotograf nu e o treaba usoara, mai ales atunci cand iti asumi intreaga responsabilitate a amintirilor clientilor tai! Scopul unei fotografii este acela de a prelua emotia momentului si de a o transmite mai departe. Tocmai acest lucru face diferenta dintre o poza si o fotografie.

Un fotograf profesionist stie ca munca lui nu se rezuma la apasarea unui buton, acesta fiind responsabil cu captarea atmosferei evenimentului. Mai mult decat atat, acesta dispune de o minte creativa ce il va ajuta sa surprinda cele mai inedite cadre, de care, cu siguranta, te vei bucura peste ani!

Ce face un fotograf de botez?

Taina botezului este un ritual complex, plin de insemnatate, in care se savarsesc o multitudine de traditii si obiceiuri. In ziua botezului, programul fotografului incepe adesea dimineata, in casa bebelusului, acolo unde va imortaliza pregatirea acestuia pentru intrarea in biserica, trusoul pregatit de nasi si cateva momente de familie. Biserica este locul in care fotograful de botez sau nunta isi va demonstra maiestria, slujba de la biserica find cea in care atentia trebuie indreptata catre cel mic, dar fara a neglija emotiile celor prezenti care cer sa fie imortalizate.

In plus, complexitatea ritualului ofera fotografului libertatea de a experimenta diferite cadre. Munca unui fotograf in timpul unei astfel de ceremonii este ingreunata de rapiditatea desfasurarii evenimentelor, acesta fiind nevoit sa aiba atentie distributiva.

Terminarea ceremoniei religioase se continua cu o serie de poze de grup in fata bisericii sau intr-o locatie aleasa de organizatori. Din acest moment, fotograful devine si entertainer, pastrandu- si aceasta calitate pe tot parcursul evenimentului.

 

Cand spunem entertainer ne referim la faptul ca trebuie sa ii faca pe oameni sa zambeasca, sa se simta bine si sa se comporte natural in fata aparatului foto, folosindu-si simtul umorului, complimentand invitatii sau transformandu-se intr-un clovn de dragul copiilor.

Acesta isi va continua meseria la locatia aleasa de parinti pentru petrecerea de botez, acolo unde accentul va cadea pe invitati si atmosfera, dar fara a neglija decorul si atentia la detalii. Adesea, job-ul unui fotograf de botez nu se rezuma doar la ziua cu pricina, acesta continuandu-si meseria si in urmatoarea zi, la asa-numita “baita”. Acest serviciu este echivalentul sedintei foto trash the dress, in termenii serviciilor foto de nunta.

Cum alegi fotograful de botez ideal?

Fie ca apelezi la prietenul de nadejde Google sau te bazezi pe recomandarea unui prieten, alegerea fotografului ideal poate fi difcila. Este foarte important sa ai o inatalnire cu fotograful inainte de eveniment pentru a stabili detaliile organizatorice si pentru a iti face o idee daca acesta este fotograful potrivit pentru evenimentul tau. Tariful serviciilor este, de asemenea, un factor decisiv. De multe ori, firmele specializate ofera clientilor pachete ce includ servicii foto video la preturi rezonabile.

In cazul in care cauti un fotograf de botez in Bucuresti, vei avea de unde alege! In capitala exista o multitudine de companii care ofera servicii foto-video profesionale si care sunt gata sa preia responsabilitatea amintirilor tale. Suntem siguri ca vei gasi fotograful ideal penru botezul micutului tau si ca acesta va juca un rol important in desfasurarea celebrarii bebelusului!

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania