Fotograf nunta. “Ajutați-mă, fotografiez prima mea nuntă! Dă-mi câteva sfaturi de fotografie nuntă, te rog!”
Este o întrebare pe care fotografii nunta o pun frecvent. Așa că, ne-am gândit că este momentul să împărtășim câteva sfaturi pe tema fotografiei de nuntă.
Așa că iată cateva sfaturi pentru fotograf nunta.
1.Creați o listă de fotografii
Unul dintre cele mai utile sfaturi care ne-au fost date în ceea ce privește fotografia de nuntă este acela de a determina cuplul să se gândească din timp la fotografiile pe care ar dori să le surprindeți în ziua respectivă.
Apoi, întocmiți o listă astfel încât să puteți bifa fiecare fotografie. Acest lucru este deosebit de util în cazul fotografiilor de familie. Nu este nimic mai rău decât să primești fotografiile înapoi și să realizezi că nu ai fotografiat fericitul cuplu cu bunica!
2.Cercetați locația
Vizitați locațiile diferitelor locuri în care veți filma înainte de ziua cea mare.
Deși suntem siguri că majoritatea profesioniștilor nu fac acest lucru, eu consider că este foarte util să știm unde mergem, să avem o idee despre câteva poziții pentru fotografii și să știm cum ar putea interveni lumina.
Înainte de una sau două nunți, chiar am vizitat locațiile împreună cu cuplurile și am făcut câteva fotografii de test (acestea au devenit niște “fotografii de logodnă” frumoase).
3.În fotografia de nuntă, pregătirea este esențială
Atât de multe lucruri pot merge prost în ziua respectivă, așa că trebuie să fiți bine pregătiți. Aveți un plan de rezervă (în caz de vreme nefavorabilă), aveți bateriile încărcate, cardurile de memorie goale, gândiți-vă la rute și la orele la care să ajungeți în locuri.
Obțineți un itinerar al întregii zile, astfel încât să știți ce se va întâmpla în continuare. Dacă puteți, participați la repetiția ceremoniei, unde veți aduna o mulțime de informații excelente despre posibilele poziții din care să fotografiați, iluminarea, ordinea ceremoniei etc.
4.Stabiliți așteptările cuplului
Arată-i cuplului munca/style-ul tău. Aflați ce vor să obțină, câte fotografii doresc, ce lucruri cheie vor să fie înregistrate, cum vor fi folosite fotografiile (pentru printuri etc.). Dacă îi taxați pentru eveniment, asigurați-vă că aveți un acord de preț stabilit de la început.
5.Opriți sunetul de pe aparatul foto
Bipurile din timpul discursurilor, al sărutului și al jurămintelor nu adaugă nimic la eveniment. Opriți în prealabil sunetele camerei de filmat și păstrați-le oprite.
6.Fotografiați micile detalii
Fotografiați inelele, spatele rochiilor, pantofii, florile, aranjamentele de masă, meniurile etc. Acestea contribuie la conferirea unei dimensiuni suplimentare albumului final. Răsfoiți o revistă de nunți de la un chioșc de ziare pentru puțină inspirație.
7.Utilizați două camere de luat vederi
Împrumutați sau închiriați un aparat foto suplimentar pentru ziua respectivă și configurați-l cu un obiectiv diferit. Eu încerc să fotografiez cu un obiectiv cu unghi larg (excelent pentru fotografii candide și în spații înguste, în special înainte de ceremonie, în etapa de pregătire a zilei) și un obiectiv mai lung (poate fi util să ai ceva de 200 mm, dacă poți face rost de unul; eu folosesc un 70-200 mm).
8.Luați în considerare un al doilea fotograf nuntă
A avea un al doilea fotograf nunta poate fi o strategie excelentă. Înseamnă mai puțină mișcare în timpul ceremoniei și al discursurilor și permite ca un fotograf să capteze fotografiile formale, în timp ce celălalt obține fotografii sincere. De asemenea, ia un pic de presiune de pe tine ca “cel care” trebuie să obțină fiecare fotografie!
9.Învățați cum să folosiți lumina difuză
Capacitatea de a ricoșa un bliț sau de a-l difuza este esențială. Veți constata că în multe biserici lumina este foarte slabă. Dacă ai voie să folosești un bliț (iar unele biserici nu permit acest lucru), gândește-te dacă va funcționa blițul cu ricoșeu (nu uita că, dacă ricoșezi blițul pe o suprafață colorată, acesta va adăuga o nuanță de culoare imaginii) sau dacă nu cumva ar fi bine să cumperi un difuzor de bliț pentru a îndulci lumina.
Dacă nu puteți folosi un bliț, va trebui să folosiți un obiectiv rapid cu diafragme mari și/sau să măriți ISO-ul. Un obiectiv cu stabilizare a imaginii ar putea fi, de asemenea, de ajutor. Aflați mai multe despre utilizarea difuzoarelor și reflectoarelor pentru bliț.