Home Entertainment Traditii de nunta si originile lor

Traditii de nunta si originile lor

Share on facebook
Share on twitter
" Cu totii stim de la nuntile de pe la care am fost sau macar din auzite ca exista o multime de traditii ce trebuie respectate. Care este povestea din spatele acestor traditii?"
fotograf nunta casaanke 331 1024x683

Cu totii stim de la nuntile de pe la care am fost sau macar din auzite ca exista o multime de traditii ce trebuie respectate. Care este povestea din spatele acestor traditii?

1. Domnisoarele de onoare

Te-ai intrebat de ce domnisoarele de onoare sunt adesea rugate sa poarte rochii potrivite pentru a sustine mireasa in timpul pregatirilor si al evenimentului? Nu a fost intotdeauna vorba de faptul ca domnisoarele ar putea eclipsa miresea in ziua acestui pas important. Dimpotriva, inainte domnisoarele de onoare purtau rochii asemanatoare cu cea a miresei pentru ca aceasta sa fie confundata de spiritele rele. In ceea ce priveste indatoririle domnisoarelor de onoare, in timpurile romane, se aliniau pentru a forma un scut in timp ce conduceau mireasa spre casa mirelui. Grupul de femei, care erau de obicei imbracate similar, trebuia sa intervina daca cineva incerca sa raneasca sau sa fure mireasa. Nu-i asa ca esti mai linistita acum stiind ca rolul unei domnisoare de onoare in zilele noastre este de a zambi in timp ce tine un buchet de flori?

2. Tortul de nunta

Inainte, se obisnuia ca in ziua nuntii, mirele sa ia o bucata de paine si sa rupa restul deasupra capului miresei – pentru noroc. Oaspetii incepeau atunci sa adune resturile de paine de pe jos – pentru a absorbi o parte din acel noroc. Traditia a evoulat mai tarziu. Mireasa impingea bucati de tort, prin verigheta, catre invitati. Invitatii luau bucata respectiva de tort, ce le fusese oferita si o ducea acasa, punand-o sub perna – pentru noroc. Este mult mai bine in ziua de astazi cand ne putem bucura de o bucata de tort (sau poate doua) fara a fi nevoiti sa ne aruncam la podea pentru ea sau s-o ascundem sub perna.

3. Rochia alba

Albul este adesea asociat cu puritatea, de aceea se considera ca fiind culoarea traditionala a mireselor fecioare. Cu toate acestea, in trecut, in mijlocul anilor 1800, miresele purtau de fapt rosu? Ele au inceput sa poarte alb in jurul anului 1840, cand regina Victoria s-a casatorit cu printul Albert. Victoria a mers “impotriva curentilor” si a optat pentru o rochie simpla, draguta si alba, care la vremea respectiva nu reprezenta nicidecum puritatea. Regina Victoria voia sa arate ca poate conduce tara intr-un mod economic, culoarea alba fiind cea mai ieftina culoare, dat fiind faptul ca nu necesita adaugarea colorantilor.

4. Buchetul miresei

Miresele din Grecia Antica purtau ierburi si mirodenii, nu flori. Scopul acestor ierburi si mirodenii era de a alunga spiritele rele. Erau asezate sub forma unui mic buchet si se considera ca au puteri magice. Din fericire, am evoluat de la buchete din ierburi aromatice la cele alcatuite din bujori si gardenii.

Si, nu-i asa ca este mult mai bine? Nu-i asa ca dau un plus de culoare si frumusete mireselor in pozele de la nunta? Fotograful nuntii tale ar fi bine sa evidentieze frumusetea buchetului miresei.

5. Voalul miresei

In trecut, miresele purtau voalul pentru a le proteja de spiritele rele si pentru a-si pastra modestia. In Grecia Antica si in Roma voalul era purtat pentru a induce in eroare diavolul si pentru a proteja mireasa de “ochiul raului”. Cu toate acestea, in anumite culturi, voalul are rolul de a sugera ca mireasa este frumoasa pe dinauntru, mai ales in cazul casatoriilor aranjate.

In zilele noastre voalul confera miresei o alura misterioasa. Daca iti plac fotografiile cu rezonanta misterioasa asigura-te ca in ziua nuntii te folosesti de voal pentru a sublinia acest aspect.

 

Acces Clienti

Urmeaza ceva super in aceasta sectiune...

Fi cu ochii pe cronometru pentru a nu rata lansarea acestei sectiuni

Zile
Ore
Minute
Secunde

Cere o oferta